Veel gestelde vragen :

 


Algemene voorwaarden:

Op al onze leveringen zijn de algemene voorwaarden van de Nederlandse vereniging voor de handel in gedroogde zuidvruchten, specerijen en aanverwante artikelen van toepassing. Download hier de: Alg. voorwaarden oliva.PDF

Welke producten verkoopt Oliva?#

Oliva heeft een breed assortiment van olijven tot pepers en van tapas tot toverkazen.
Vele producten worden verwerkt en verpakt in Millingen aan de Rijn.
Ook de eigen productie van de diverse toverkazen, pesto's en tapenades vindt plaats op onze locatie in Millingen aan de Rijn .

Waarvandaan importeert Oliva haar olijven?

Oliva importeert haar olijven uit Griekenland daar komen de beste verse groene olijven en kalamata olijven vandaan. Deze boomgaard ligt bij het plaatsje Katerini en bedraagt 16000 vierkante meter. Het bedrijf zit in de olijvenhandel sinds 1956 en is in het bezit van zowel de ISO 9002 en HACCP certificaten.Tevens is Oliva BRC Level 7-AA gecertificeerd.

De lekkere en gezonde snack bij uitstek; olijven.
Olijven bevatten onder andere ijzer, vitamine D, vitamine B1 en B2. 

  


 

Algemene informatie over olijven

Net als bij wijn wordt de smaak van de olijven bepaald door verschillende factoren. Door de soort olijven, het klimaat, de bodemgesteldheid, het moment van de pluk (dus van de rijping van de vruchten), het seizoen (aantal uren zon), etc. De eerste olijven worden geplukt in september. Het grootste gedeelte van de oogst vindt echter plaats tussen november en februari. Groene tafelolijven worden vroeg in het seizoen geplukt, terwijl men zwarte olijven langer laat rijpen. Hoe langer de olijven gerijpt hebben hoe hoger de voedingswaarde is. Aan de oostelijke zijde van de middellandse zee vind men de wat grotere olijfsoorten. Oliva importeert haar grote tafelolijven dan ook uit Griekenland.

Groene olijven

De groene olijf word met de hand geplukt gedurende de rijpingsperiode meteen na het bereiken van de maximale grootte voordat ze verkleuren. Deze olijven zijn vooral zo populair omdat ze gemakkelijk verder bewerkt kunnen worden. Een populaire bewerking is het vullen van de olijven met knoflook, paprika, geitenkaas etc. De olijven worden gesorteerd op grote het geen wordt uitgedrukt in aantallen per kilogram.

Zwarte olijven

De zwarte olijf is ook een erg populaire olijf. Stevig, rond van vorm met een elastisch velletje. We delen deze zwarte olijven verder in naar de mate van volgroeidheid:
-    blonde olijf, een rood-zwarte kleur, deze wordt meteen na de groene olijf geoogst;
-    droge olijf, een donker-zwarte kleur;
-    chalkidiki olijf, de volgroeide olijf.

 

Kalamata olijven

Deze olijven hebben een conische-cilinderachtige vorm. De kleur -bij volwassenheid- is bordeaux rood-violet. Gewoonlijk krijgen ze een incisie in de lengterichting door het vel en een gedeelte van het vlees, waarna ze in een speciale rode wijnazijn bewaard worden. Door hun buitengewone kwaliteit en smaak één van de duurdere olijven.

Gemarineerde olijven

Een combinatie van de verschillende olijfsoorten. Verschillende kruiden en specerijen worden gebruikt om verschillende smaken te bewerkstelligen. Heel of half, met en zonder pit, gevuld, gecoat etc. VacuŁm verpakt in dikke plastic zakken, emmers of plastic bakken gevuld met olie blijft de smaak optimaal. Ideaal voor gebruik in salades en andere gevarieerde gerechten.